MENU WESELNE
ZUPY ( do wyboru )
- Swojski rosół drobiowo - wołowy z makaronem
- Krem brokułowy z różyczkami z ciasta naleśnikowego
- Krem grzybowy z łazankami
- Krem pomidorowo-paprykowy z fetą i grzankami ziołowo-czosnkowymi
- Francuska zupa cebulowa z grzanką
DRUGIE DANIE GORĄCE ( do wyboru )
- Kotlet farmerski ( schab panierowany zapiekany z pieczarkami i serem )
- Schab po szwajcarsku ( schab panierowany zapiekany z serem żółtym )
- Kieszeń ze schabu faszerowana warzywami
- Schab po kowalsku ( zapiekany z duszoną cebulą i serem )
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
- Cordon drobiowy z szynką szwardzwaldzką, suszonymi pomidorami i mozarellą
- De volay z piersi kurczaka
- Pierś drobiowa po parysku
Dodatki do wyboru
ziemniaki z wody, puree ziemniaczane, ziemniaki opiekane, kasze, pęczak, ryż.
Surówki do wyboru
colesław, buraczki, marchewka z pomarańczą, sałatka wiosenna, mizeria, warzywa gotowane z wody, fasolka zielona, marchewka baby
TRZECIE DANIE GORĄCE ( do wyboru )
- Bogracz ( węgierska zupa gulaszowa )
- Flaki cielęce
- Boeuf strogonow
- Zbójnicki kociołek
- Zupa meksykańska z czosnkową grzanką
CZWARTE DANIE GORĄCE ( do wyboru )
- Karczek pieczony w ziołach z sosem myśliwskim , kluseczkami śląskimi i surówka z czerwonej kapusty
- Udziec z kurczaka faszerowany mięsem owijany w boczek podany z kapustą zasmażaną
- Udziec z indyka pieczony w jabłkach podany na puree z zielonego groszku
- Zrazy wieprzowe w sosie własnym podane z placuszkami ziemniaczanymi
PIĄTE DANIE GORĄCE ( dotyczy pakietu złotego ,diamentowego i prestige )
- Szaszłyk drobiowo-pieczarkowy w cieście francuskim z surówką wiosenną
- Pieczone udko z kurczaka podane z bigosem
- Balotyna drobiowa po meksykańsku
- Golonka duszona w warzywach i piwie
- Steki wieprzowe z duszoną cebulką podane z kluseczkami śląskimi
SZÓSTE DANIE GORĄCE ( do wyboru )
Barszczyk czerwony na prawdziwym zakwasie z buraków podany do wyboru z:
pasztecikami, krokietami, kapuśniaczkami, uszkami, pierogami
MENU OBIADOWE DLA DZIECI ( do wyboru )
ZUPY
- Delikatny rosołek z makaronem
- Zupa pomidorowa z makaronem
DRUGIE DANIE GORĄCE ( do wyboru )
- Filet drobiowy w panierce z frytkami
- Kebab drobiowy na frytkach
- Domowa tortilla z kurczakiem i warzywami
Nugetsy z kurczaka z frytkami podane z sosem czosnkowym lub meksykańskim
PRZYSTAWKI
- Półmisek mięs pieczonych
- Schab ze śliwką w galarecie
- Roladki z indyka z morelą i żurawiną w lekkiej galarecie
- Kęski drobiowe w sezamie podane z sosami czosnkowym i meksykańskim
- Śliwki suszone pieczone w boczku
- Tymbaliki drobiowe
- Roladki naleśnikowe z łososiem, salami i szpinakiem
- Śledzie po staropolsku
- Śledzie po węgiersku
- Ryba po grecku
- Jajka w sosie tatarskim
- Capresse ( mozarella z pomidorem i bazylią )
- Mini ptysie faszerowane pastami
SAŁATKI ( dwie do wyboru )
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka
- Sałatka hawajska z kurczakiem /lub szynką
- Makaronowa z kurczakiem
- Cezar z kurczakiem , boczkiem i grzankami na sałacie
- Gyros
- Z grillowanym kurczakiem na mixie sałat z pomarańczą i pestkami dyni
- Nicejska z tuńczykiem, jajkiem na miksie sałat