MENU WESELNE

 ZUPY ( do wyboru )

  1.  Swojski rosół drobiowo - wołowy z makaronem  
  2. Krem brokułowy z różyczkami z ciasta naleśnikowego  
  3. Krem grzybowy z łazankami  
  4. Krem pomidorowo-paprykowy z fetą i grzankami ziołowo-czosnkowymi  
  5. Francuska zupa cebulowa z grzanką

DRUGIE DANIE GORĄCE ( do wyboru )

  1. Kotlet farmerski ( schab panierowany zapiekany z pieczarkami i serem )
  2. Schab po szwajcarsku ( schab panierowany zapiekany z serem żółtym  )
  3. Kieszeń ze schabu faszerowana warzywami
  4. Schab po kowalsku ( zapiekany z duszoną cebulą i serem )
  5. Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 
  6. Cordon drobiowy z szynką szwardzwaldzką, suszonymi pomidorami i mozarellą  
  7. De volay z piersi kurczaka  
  8. Pierś drobiowa po parysku

Dodatki  do wyboru

ziemniaki z wody, puree ziemniaczane, ziemniaki opiekane, kasze, pęczak, ryż.  

Surówki do wyboru

colesław, buraczki, marchewka z pomarańczą, sałatka wiosenna, mizeria, warzywa gotowane z wody, fasolka zielona, marchewka baby


 

TRZECIE DANIE GORĄCE ( do wyboru )

  1. Bogracz ( węgierska zupa gulaszowa )
  2. Flaki cielęce
  3. Boeuf  strogonow
  4. Zbójnicki kociołek 
  5. Zupa meksykańska  z czosnkową grzanką

 
CZWARTE DANIE GORĄCE ( do wyboru )

  1. Karczek pieczony w ziołach z sosem myśliwskim , kluseczkami śląskimi i surówka z czerwonej kapusty 
  2. Udziec z kurczaka faszerowany mięsem owijany w boczek podany z kapustą zasmażaną  
  3. Udziec z indyka pieczony w jabłkach podany na puree z zielonego groszku
  4. Zrazy wieprzowe w sosie własnym podane z placuszkami ziemniaczanymi

PIĄTE DANIE GORĄCE ( dotyczy pakietu złotego ,diamentowego i prestige )

  1. Szaszłyk drobiowo-pieczarkowy w cieście francuskim z surówką wiosenną
  2. Pieczone udko z kurczaka podane z bigosem 
  3. Balotyna drobiowa po meksykańsku 
  4. Golonka duszona w warzywach i piwie
  5. Steki wieprzowe z duszoną cebulką podane z kluseczkami śląskimi

SZÓSTE DANIE GORĄCE ( do wyboru )

Barszczyk  czerwony na prawdziwym zakwasie z buraków podany do wyboru z: 

pasztecikami, krokietami, kapuśniaczkami, uszkami, pierogami


MENU OBIADOWE DLA DZIECI ( do wyboru ) 


ZUPY

  1. Delikatny rosołek z makaronem
  2. Zupa pomidorowa z makaronem  

DRUGIE DANIE GORĄCE ( do wyboru )

  1. Filet drobiowy w panierce z frytkami 
  2. Kebab drobiowy na frytkach 
  3. Domowa tortilla z kurczakiem i warzywami

Nugetsy z kurczaka z frytkami podane z sosem czosnkowym lub meksykańskim


PRZYSTAWKI

  1. Półmisek mięs pieczonych 
  2. Schab ze śliwką w galarecie
  3. Roladki z indyka z morelą i żurawiną w lekkiej galarecie
  4. Kęski drobiowe w sezamie podane z sosami czosnkowym i meksykańskim 
  5. Śliwki suszone pieczone w boczku 
  6. Tymbaliki drobiowe 
  7. Roladki naleśnikowe z łososiem, salami i szpinakiem 
  8. Śledzie po staropolsku
  9. Śledzie po węgiersku
  10. Ryba po grecku 
  11. Jajka w sosie tatarskim 
  12. Capresse ( mozarella z pomidorem i bazylią )
  13. Mini ptysie faszerowane pastami

SAŁATKI ( dwie do wyboru )

  1. Tradycyjna sałatka jarzynowa 
  2. Sałatka grecka 
  3. Sałatka hawajska z kurczakiem /lub szynką
  4. Makaronowa z kurczakiem 
  5. Cezar z kurczakiem , boczkiem i grzankami na sałacie 
  6. Gyros 
  7. Z grillowanym kurczakiem na mixie sałat z pomarańczą i pestkami dyni
  8. Nicejska z tuńczykiem, jajkiem na miksie sałat

KONTAKT


Jesteśmy do Twojej dyspozycji, Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące naszych usług

LACONA Sale Bankietowe
26-220 Stąporków, ul. Piłsudskiego 151

Manager - tel. 502 541 766
Rezerwacje i oferta - tel. 509 214 771
email: biuro(at)lacona.pl